YSK - Yumeiho Studio Kiveli YSK - Yumeiho Studio Kiveli YSK - Yumeiho Studio Kiveli YSK - Yumeiho Studio Kiveli YSK - Yumeiho Studio Kiveli

YUMEIHO STUDIO KIVELI
масаж и терапия

Наричат го божествен масаж, лечебна терапия, изцелителна практика. Юмейхо е всичко това, защото дава на тялото ни нещо фундаментално – възможност да отключи изначално заложената в човека способност да се самолекува.

Юмейхо е автентична мануална терапия, възродена от древните методи за профилактика и възстановяване, използвани от монасите в Шаолин. Това е система от сто основни похвата, които включват притискащо-разтриващи и наместващи техники, обхващайки цялото тяло. Стреми се да възвърне правилното положение на гръбначния стълб, симетрията в таза и опорно- двигателната система.

Юмейхо цели да премахне причината за проблема, а не се бори с неговите следствия. Може да се съчетава с други методи, подходящо е почти за всеки, и е чудесен метод за релаксиране и поддържане на тялото и психиката.

На какво въздейства Юмейхо ?

Юмейхо има силен ефект при комплексна профилактика и повлиява положително на заболявания на опорно-двигателната, сърдечно-съдовата, дихателната, храносмилателната, половата, отделителната, нервната система, нарушение на обмяната на веществата и имунитета.

Намалява напрежението в мускулите и съединителната тъкан, увеличава обема на движение в ставите, постига висок лечебен ефект при болки в шията, гърба и кръста. Подобрява се болковата симптоматика при болести на междупрешленния диск, подобрява състоянието на гръбначни изкривявания като сколиоза и кифоза.

Въздейства върху гинекологични проблеми: болезнена (дисменорея), отсъстваща (аменорея), или нередовна менструация, определени причини за безплодие, изместена матка и др.

Нормализира работата на стомаха при колит и гастрит. Ефективно е срещу затлъстяване – една процедура от около 45 мин се равнява на 1,5 км гладко бягане без натоварване на сърцето.

Стабилизира състояния на депресия, силен стрес, безсъние, психическа преумора, главоболие, мигрена.

Подобрява лимфния и кръвен поток, премахва умората и засилва имунната система, въздейства върху важни биологично активни точки и освобождава пътя на самовъзстановителните сили на организма. Предотвратява заболявания в техния ранен стадий, възстановява след продължително боледуване.

Прилагането на Юмейхо помага не само за физическо и емоционално отпускане, но и за релаксация, намаляване на стреса, активизиране на кръвообращението, кръвоснабдяването в тъканите, отстраняване на застойни явления, нормализиране работата на вътрешните органи, повишаване еластичността на връзките, тонуса на мускулите и подвижността на ставите, хармонизиране и възстановяване на баланса на целия организъм.

Кой може да приеме Юмейхо ?

Юмейхо може да се прилага от шестмесечна възраст до дълбока старост. То се комбинира успешно както с традиционни, така и с алтернативни методи за лечение. В периода между 7 и 20-годишна възраст, е особено важно правилното развитие на опорно- двигателния апарат на подрастващите. Тогава е възможно да се поправи разместване в таза и силно да намали вероятността от бъдещи усложнения. Ако детето се оплаква от болки в гърба или кръста, добре е да се направи консултация с юмейхо терапевт.

Резултатите на проучване сочат, че неправилната позиция на тазовите кости при бременни жени, провокира същата абнормалност и при децата им. Затова корекцията на таза на бъдещите майки, както и ранното балансиране на децата е от изключителна важност за здравето им. Юмейхо е ефективен метод за премахване на гръбначните болки по време на бременността и стимулиране на кръвоснабдяването в малкия и големия таз, което е жизненоважно за плода.

Юмейхо е метод за профилактика, но повечето хора стигат до него, когато вече имат сериозни проблеми и го използват като последно средство за намаляване на силни болки.

В кабинета

Преди започване на терапията се провежда диагностика на общото състояние на организма и опорно- двигателния апарат. Работи се на пода, върху средно дебел дюшек, пациента е с леки, свободни и по възможност памучни дрехи (тениска, клин или анцунг) и чорапи. Обработва се цялото тяло, като се обръща специално внимание върху проблемните зони. Използваният натиск е дълбок и плътен, но съобразен с индивидуалната поносимост на всеки.

Като терапевт съм привърженик на меко, плавно и ненасилствено изпълнение на манипулациите при Юмейхо, които се синхронизират с дишане, за да се постигне максимален ефект.

Какво е усещането по време на процедурата и след нея ?

По време на терапията се наблюдава усещане на приятна топлина, лекота на тялото, прилив на енергия. След сеанса човек чувства спокойствие, има повишен жизнен тонус, добро настроение и здрав сън.

Ефектът е тонизиращ, чувството на скованост се премахва и самите клиенти понякога се учудват на неподозираната от тях подвижност на собственото им тяло. Широко застъпени са техниките за отпускане на мускулатурата, което е причина много хора да го определят като “йога за мързеливите”.

В дългосрочен план Юмейхо повишава имунитета, завръщат се така важните за всеки гъвкавост, подвижност и грациозност. Правилната позиция на таза и гръбначния стълб, способства за балансиране на организма и постигане на солидни предпоставки за здраве.

Внимание, Юмейхо може да доведе до пристрастяване !

BG | ENG | RU